Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Οικογενειακή θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Newsletter

Εγγραφείτε στην λίστα συνδρομητών μας για να λαμβάνετε άμεσες ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες μας!
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow


"Χτίζοντας την επικοινωνία με το/τη σύντροφο μου"

Σεμινάριο "Χτίζοντας την επικοινωνία με το/τη σύντροφο μου"

Στο σεμινάριο αυτό θα διερευνήσουμε και θα προσκαλέσουμε την Επικοινωνία σε ένα ταξίδι ανακάλυψης και πειραματισμού διαφορετικών τρόπων επικοινωνίας.

--Πόσο ανοικτοί/ες είμαστε να επικοινωνήσουμε με το/τη σύντροφο μας;
-Πόσο χαλαροί/ες είμαστε να έρθουμε σε επαφή σωματικά και ψυχικά με το/τη σύντροφό μας ;
-Ποιοι είναι οι εχθροί της Επικοινωνίας; Ποιοι είναι οι σύμμαχοι της;
-Πόσο μπορούμε να απολαύσουμε μια ερωτική επαφή, μια ερωτική σχέση, πόσο ανοιχτές είμαστε να δώσουμε και να δοθούμε, να αφεθούμε, να παραδοθούμε στον/η σύντροφο;
-Υπάρχει τρόπος να αλλάξει η επικοινωνία μου με το/τη σύντροφο μου;

Ένα βιωματικό σεμινάριο για να ανακαλύψετε τη λειτουργία σας και τη «λειτουργικότητά» σας μέσα στην ερωτική σχέση, μια ευκαιρία να τονώσετε την επικοινωνία σας και κατ' επέκταση την ερωτική επικοινωνία σας. Ένα σεμινάριο για να ανακαλύψετε τη λειτουργία σας και τη «λειτουργικότητά» σας μέσα στην ερωτική σχέση. Ένα σεμινάριο για να διερευνήσετε την εικόνα σας σε σχέση με τον έρωτα, την ερωτική επαφή και το πώς σχετίζεσθε με το/τη σύντροφο σας.


To σεμιναριο απευθύνεται σε άντρες, γυναίκες ενήλικες και ζευγάρια που ενδιαφέρονται να διερευνησουν το πως επικοινωνούν μεσα στη σχέση τους. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία.
Κόστος: 18 ευρώ Τόπος συνάντησης Λεωφ. Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό (κοντά μετρό Στάση Εθνική Άμυνα, στάση Λεωφορείου -Φάρος Ψυχικού απόσταση 5 λεπτά με τα πόδια.).

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο 210- 3620243, 6972084359, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Ομάδα έως 8 άτομα.

 
ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΠΑΝΙΚΟΥ

Οι κρίσεις πανικού εμφανίζονται στην ζωή του κάθε ανθρώπου συνήθως ξαφνικά, και με μεγάλη ένταση. Αρχικά συνοδεύονται από φόβο, αμηχανία, υπερένταση, απόγνωση ίσως και από σωματικές αντιδράσεις του οργανισμού.. Οι κρίσεις πανικού είναι καταιγιστικές και τρομακτικές, και έχουν σίγουρα αρνητικές συνέπιες στην ζωή του και συνδέονται συχνά με υπερβολική συνέπεια, μοναχικότητα ίσως συγκεντρωτισμό, αλλά και με αξίες όπως η προστατευτικότητα, η αγάπη, η  υπευθυνότητα, το νοιάξιμο των άλλων.

 
«Bελτιώνοντας την Ερωτική Επικοινωνία»

«Bελτιώνοντας την Ερωτική Επικοινωνία», ένα σεμινάριο μόνο για γυναίκες με την Άννα Πετράκη Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια, ειδικευμένη σε θέματα Σεξουαλικής Υγείας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ώρες 12:30-16:30μμ

Πολλοί άντρες παραπονιούνται ότι οι γυναίκες δεν είναι άνετες κατά τη σεξουαλική επαφή, έχουν ταμπού, δεν επιζητούν το σεξ ή αποφεύγουν ακόμα και τη σωματική επαφή γιατί έχουν «πονοκέφαλο». Οι γυναίκες επιφορτωμένες με τόσες ευθύνες και ρόλους στην εργασία, στη σχέση, στην οικογένεια, στο γάμο και με τα παιδιά συχνά ξεχνάνε ή βάζουν σε δεύτερη μοίρα την ερωτική επικοινωνία με το σύντροφο ή ακόμα και τη σεξουαλική επαφή που πολλές φορές είναι απλώς διεκπεραιωτική. Η απόλαυση , η συναισθηματική επαφή, η ένωση, συχνά δεν έχουν χώρο στην επικοινωνία στο ζευγάρι. Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται μόνο σε γυναίκες και θα επικεντρωθεί στη βελτίωση της ερωτικής επικοινωνίας, στο ξύπνημα της σεξουαλικότητας και την αφύπνιση του ερωτισμού στη γυναίκα που πολλές φορές «κοιμάται».

Περισσότερα...
 
Εκπαιδευτικο σεμιναριο στη Σεξουαλική Υγεία στον άντρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ  ΣΤΟΝ ΑΝΤΡΑ με την Άννα Πετράκη Ψυχολόγο- Ψυχοθεραπεύτρια ειδικευμένη σε θέματα Σεξουαλικής Υγείας. www.annapetraki.gr

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/7    18:00μμ-22:00 μμ  ΚΟΣΤΟΣ 45 ευρώ, φοιτητές 35 ευρώ.

18:00-20:00μμ Παρουσίαση των σεξουαλικών δυσλειτουργιών στον άντρα (στυτική δυσλειτουργία, πρόωρη εκσπερμάτιση, καθυστερημένη εκσπερμάτιση, διαταραχή ερωτικής επιθυμίας, ανεσταλμένη εκσπερμάτιση, παλίνδρομη εκσπερμάτιση). Εισαγωγή στο με τι συνδέεται το πρόβλημα, ποιοι παράγοντες συνεργάζονται, τι το τροφοδοτεί.

20:00-21:00μμ Παρουσίαση περιστατικού-εφαρμογή θεωρητικού πλαισίου- θεραπεία σεξουαλικού προβλήματος σύμφωνα με τις ιδέες της Αφηγηματικής θεραπείας.

21:00-22:00μμ Συζήτηση για τη σεξουαλικότητα στον άντρα-κοινωνικά πρότυπα-μύθοι. Ερωτήσεις-κλείσιμο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε απόφοιτους- φοιτητές ανθρωπιστικών-κοινωνικών  επιστημών, ειδικούς  Ψυχικής Υγείας  ή επαγγελματίες που θέλουν να ευαισθητοποιηθούν στη Σεξουαλική Υγεία. Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης και σημειώσεις  του σεμιναρίου.

Τόπος συνάντησης Λεωφ. Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό (κοντά μετρό Στάση Εθνική Άμυνα, στάση Λεωφορείου -Φάρος Ψυχικού απόσταση 5 λεπτά με τα πόδια.)

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο στα τηλ.210 3620243, 6972084359 και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Για τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό σεμινάριο απαραίτητη η κράτηση θέσης με κατάθεση στο λογαριασμό της  Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR04 014011001100 0231 0086 054
Δικαιούχος Άννα Πετράκη
Ομάδα έως 10 άτομα.

Η Άννα Πετράκη είναι ψυχολόγος -ψυχοθεραπεύτρια και έχει εξειδίκευση σε θέματα σεξουαλικής υγείας. Συνεργάστηκε για τρία χρόνια στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας με επιστημονικά υπεύθυνο τον  Θ.Ασκητή και αναλάμβανε θεραπευτικά άνδρες, γυναίκες και ζευγάρια με ψυχοσεξουαλικά προβλήματα αλλά και ψυχικές διαταραχές.

Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται ιδιωτικά και παρέχει ατομική και ομαδική θεραπεία σε εφήβους, ενήλικες και ζευγάρια.  Διενεργεί κατά καιρούς βιωματικά σεμινάρια αυτογνωσίας που σκοπό έχουν την καλύτερη επικοινωνία και επίτευξη ψυχικής ευεξίας. Είναι Ψυχολόγος απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών, του Προγράμματος Ψυχολογίας, μέλος του ΣΕΨ, με άδεια άσκησης επαγγέλματος, πιστοποιημένη Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια και έχει εκπαιδευτεί στην Αφηγηματική θεραπεία.

 

 

 
ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ Με την Άννα Πετράκη Ψυχολόγο- Ψυχοθεραπεύτρια ειδικευμένη σε θέματα Σεξουαλικής Υγείας.

Κύκλος τεσσάρων δίωρων βιωματικών σεμιναρίων με στόχο την ενθάρρυνση και υποστήριξη των δεσμών μας με τους άλλους για πιο λειτουργική επικοινωνία και καλύτερη ποιότητα σχέσεων!

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 19:30-21:30μμ
Οριοθέτηση : Προσκαλούμε την Οριοθέτηση στην ζωή μας
Mία διερεύνηση στην έννοια της Οριοθέτησης και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα....

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 19:30-21:30μμ
"Γιατί παραμένω σε μια σχέση που δεν με βοηθά" Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, τι μας κρατά σε μια σχέση παρόλο που αυτή δεν είναι δημιουργική και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα...Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί μένουμε σε μια σχέση που νιώθουμε ότι δεν “βγαίνει”, δεν παίρνουμε αυτά που θέλουμε ή προσπαθούμε περισσότερο από όσο μας αναλογεί...

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 19:30-21:30μμ
Συντροφικότητα: πώς να έρθουμε κοντά της Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στον κόσμο των σχέσεων που θα “θρέψει” την τάση μας για επαναξιολόγηση και επαναδιαπραγμάτευση στο πολύπλοκο και μυστηριώδες κομμάτι των σχέσεων...

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2016 19:30-21:30μμ
“Η έννοια της αυτονομίας στη σχέση”
Σχέση και αυτονομία πολλές φορές μπορεί να γίνουν αντίπαλοι ή ανταγωνιστές στην προσπάθεια να δομηθεί η σχέση και να διαμορφωθεί το πλαίσιο όπου θα κινηθούν οι πρωταγωνιστές άντρας, γυναίκα... Μετά από κάποιο διάστημα όταν η έννοια του “μαζί” έχει εξαντλήσει τις μεθόδους της, και τα δυναμικά στη σχέση αλλάζουν τότε η ανάγκη για αυτονομία γίνεται πιο ορατή και άμεση.

Οι συμμετέχοντες του κύκλου θα βοηθηθούν στο να μάθουν να
Χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τον άλλον
• Να επικοινωνούν με πιο λειτουργικούς και οικείους για αυτούς τρόπους
• Να δίνουν δημιουργικές λύσεις όταν η επικοινωνία με τους άλλους μπλοκάρει
• Να έχουν οι ίδιοι εμπιστοσύνη στις σχέσεις που χτίζουν
• Να οριοθετούνται
• Να διακρίνουν πότε η σχέση δεν είναι βοηθητική για τους ίδιους και να μην υπενδύουν περισσότερο σε αυτήν
• Να εφαρμόσουν καινούργιες δεξιότητες επικοινωνίας στις σχέσεις τους
• Να έρθουν κοντά στον εαυτό τους και τα θέλω τους


Κοστος 70 ευρώ, εγκαιρη εγγραφη έως 3 Ιανουαρίου 60 ευρω, άνεργοι-φοιτητες 60 ευρώ

Λογαριασμός Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR04 014011001100 0231 0086 054
Δικαιούχος Άννα Πετράκη
Ομάδα έως 10 άτομα
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Τοπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό ( κοντά στάση φάρος Ψυχικού και σταση μετρό Εθνική Άμυνα)

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 
«Χτίζοντας δεσμούς με τους άλλους»

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 12:00μμ- 18:00μμ

Βιωματικό Σεμινάριο «Χτίζοντας δεσμούς με τους άλλους» με την Άννα Πετράκη Ψυχολόγο- Ψυχοθεραπεύτρια ειδικευμένη σε θέματα Σεξουαλικής Υγείας.

Στη σημερινή εποχή με τις φανερές επιρροές την οικονομικής κρίσης σε όλους τομείς της ζωής μας, οι δυσκολίες  στην επικοινωνία και στην επαφή με τον άλλον έχουν μεγαλώσει. Οι περισσότεροι αναρωτιόμαστε «τι συμβαίνει; γιατί μου συμπεριφέρεται έτσι; που είμαι εγώ λάθος και που ο άλλος/η», «αξίζει να συνεχίσω να είμαι σε αυτή τη σχέση φιλική/ερωτική/εργασιακή και αν ναι με ποιους όρους ή πως εγώ μπορώ να βελτιώσω ή να αλλάξω τον τρόπο που σχετίζομαι με τον άλλον».

Μέσα από αυτό το βιωματικό σεμινάριο θα διερευνήσουμε ικανότητες, θα αναβιώσουμε εμπειρίες και θα ανιχνεύσουμε γνώσεις για να επαναπροσδιορίσουμε τη θέση μας απέναντι στις σχέσεις μας και να ξαναθυμηθούμε τις αξίες μας, τα όνειρα μας τι θέλουμε πραγματικά από την ζωή μας που τελικά θα μας δώσει τη δύναμη και τα φτερά να προχωρήσουμε!

Οι συμμετέχοντες θα βοηθηθούν στο να μάθουν να

  • Χτίζουν σχέσεις εμπιστοσύνης με τον άλλον
  • Να δίνουν δημιουργικές λύσεις  όταν η επικοινωνία με τους άλλους μπλοκάρει
  • Να έχουν οι ίδιοι εμπιστοσύνη στις σχέσεις που χτίζουν
  • Να κάνουν διορθωτικές κινήσεις
  • Να διακρίνουν πότε η σχέση δεν είναι βοηθητική για τους ίδιους και να μην υπενδύουν  περισσότερο σε αυτήν
  • Να ξαναθυμηθούν το αξιακό τους σύστημα
  • Να εφαρμόσουν καινούργιες δεξιότητες επικοινωνίας στις σχέσεις τους
  • Να έρθουν κοντά στον εαυτό τους και τα θέλω τους

Θα επιχειρήσουμε να διευρύνουμε την επίγνωση μας στο θέμα, με τη διεξαγωγή role playing βασισμένου σε περιπτώσεις  από την εμπειρία των συμμετεχόντων σε σχέσεις που νιώθουν ότι δεν προχωράνε ή είναι μπλοκαρισμένες. Μέσα από τη θέση του παρατηρητή, τα παιχνίδια ρόλων μας παρέχουν μια νέα οπτική στα βιώματά μας και μας βοηθούν να αποκτήσουμε επιλογές.

Θα ακολουθήσουν βιωματικές ασκήσεις γραπτού λόγου ώστε να αναδυθούν οι εναλλακτικές ιστορίες και οι τρόποι που μας βοηθούν να χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης. Θα επιστρατεύσουμε τις εσωτερικές δεξιότητες επικοινωνίας, εμπιστοσύνης που διαθέτει ο καθένας μας στο να χτίζει σχέσεις που τον βοηθάνε να προχωράει στην ζωή του.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να φέρουμε στην επιφάνεια ό,τι μας εμποδίζει να χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης  και με δημιουργικό τρόπο να οδηγηθούμε σε προσαρμογές που θα μας βγάλουν από αδιέξοδες και οδυνηρές καταστάσεις, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και το δυναμισμό μας.

Κόστος: 50€ (Για έγκαιρη εγγραφή έως τις 15 Νοεμβρίου και για group 2 ατόμων & άνω, κόστος 40€)

Λογαριασμός Alpha Bank: GR04 0140 1100 1100 0231 0086 054

Δικαιούχος  Άννα Πετράκη

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Ομάδα έως 10 άτομα.

Tόπος Διεξαγωγής: Λεωφ.Δημοκρατίας 23, Νέο Ψυχικό (πλησίον στάσης Φάρος Ψυχικού & στάσης μετρό Εθνική Άμυνα)

 

Πληροφορίες/ Δηλώσεις Συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 6972 084 359

 
H Σεξουαλικότητα στον Άντρα και τη Γυναίκα : Μύθοι και αλήθειες

Κυριακή 29 Μαρτίου 12:00-17:00 μμ με την Άννα Πετράκη
H Σεξουαλικότητα στον Άντρα
και τη Γυναίκα : Μύθοι και αλήθειες

Μια διερεύνηση στο ποιες ειναι οι πεποιθήσεις, ιδέες, σκέψεις που επηρεάζουν τη σεξουαλικότητα του άντρα και της γυναίκας, ποιες ειναι λειτουργικές και ποιες όχι και τι επιπτώσεις μπορεί να έχουν στην σεξουαλική, ερωτικη και κοινωνικοεπαγγελματική του/της ζωή, ποιοι ρόλοι επιβάλλονται απο τα κοινωνικά στερεότυπα σήμερα,πως επηρεάζουν την ερωτική ζωή τους και πως ευνοούν ή όχι τα σεξουαλικά προβλήματα.

  • τι ειναι η ανδρικη σεξουαλικότητα;
  • ποιες κοινωνικές πεοιθήσεις την διαμορφώνουν;
  • σε τι συνίστανται οι καλές και οι κακές σεξουαλικές εμπειρίες;
  • πως νιωθουν άντρες και γυναικες με αυτές τις ιδέες;
  • πως αυτες οι σκέψεις, ιδέες, πεποιθήσεις επηρεάζουν τη σχέση;
  • πόσο “γρήγορο, αργό, συχνό”πρέπει να ειναι το σεξ;
  • πρέπει ο άντρας να ειναι πάντα έτοιμος για σεξουαλικη πράξη;



  • σε τι συνίσταται η γυναικεία σεξουαλικότητα σήμερα
  • τι σημαίνει το σεξ για τη γυναίκα
  • ποια ειναι τα κοινωνικα στερεότυπα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα
  • τι προσδοκιες δημιουργούν στους άντρες αλλά και στις ίδιες
  • πόσο σεξουαλική επιτρέπεται να είναι;
  • υπάρχει χώρος για τη σεξουαλικότητα της γυναίκας όταν είναι μητέρα
  • πως αυτές οι σκέψεις, ιδέες, πεποιθήσεις επηρεάζουν τις γυναίκες αλλά και τη σεξουαλικότητά
  • τους;

Αυτό το σεμινάριο θα φωτίσει τις σκοτεινές πτυχές της Σεξουαλικότητας και θα δώσει απαντήσεις σε πολλά
ερωτήματα που αφορούν την “κανονικοποιηση” του ερωτισμού, το lifestyle και τους κανόνες που επιβάλλει,
τις λανθασμένες πεποιθήσεις και ιδέες μέσα από την αποδόμηση κοινωνικών κατασκευών που επιβάλλουν
όρους, κανόνες και τι είναι “φυσιολογικό και τι όχι”. Ερωτήματα που θα απαντηθούν σε αυτή τη δημιουργική και εποικοδομητική συνάντηση που θα καλύψει τα μεγάλα κενα της έλλειψης σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που οδηγούν και στα σεξουαλικά προβλήματα!


Κοστος 40 ευρώ

Λογαριασμός Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR 014011001100 0231 0086 054
'Ονομα Άννα Πετράκη εξόφληση έως 27 Μαρτίου
Ομάδα έως 10 άτομα
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Τοπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό ( κοντά στάση φάρος Ψυχικού και σταση μετρό Εθνική Άμυνα)

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 
Οριοθέτηση :Όρια και Διεκδίκηση, Προσκαλώντας την Οριοθέτηση στην ζωή μας...
Βιωματικό Σεμινάριο με την Άννα Πετράκη Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια Ψυχοθεραπεύτρια
Κυριακη 1 Φεβρουαρίου 2015
11:00-17:00μμ



Οριοθέτηση :Όρια και Διεκδίκηση, Προσκαλώντας την Οριοθέτηση στην ζωή μας...

Mια διερεύνηση στην έννοια της Οριοθέτησης και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα...Με αφορμή το  νέο έτος και τους αναπροσδιορισμούς κααι ανστοχασμούς για τη φετινή χρονιά, είναι μια καλη ευκαιρία για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε αλλά και να πράττουμε διαφορετικά...
Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί

  • Γιατί δεν μπορώ να πω «όχι»;
  • Αναλαμβάνω παραπάνω ευθύνες από όσες μου αναλογούν;
  • Υποχωρώ απέναντι σε πρόσωπα κύρους, απέναντι στον «σημαντικό άλλον»;
  • Περιμένω άλλους (προϊστάμενο-συνάδελφο-σύντροφο) να πάρουν θέση για μένα, ενώ εγώ σιωπώ;
  • Τί με εμποδίζει να διεκδικήσω τα «θέλω» μου


Στο βιωματικό σεμινάριο θα απαντηθούν, σύμφωνα με την προσωπική ιστορία του καθένα, ερωτήματα όπως:

  • Tι μας δυσκολεύει στην Οριοθέτηση;
  • Πως την ορίζει ο καθένας από εμάς;
  • Ποιοι ρόλοι ("το καλό παιδί", "ο σωτήρας", "ο εξισορροπιστής" κ.α) μας αποτρέπουν απο το να έρθουμε κοντά της;
  • Μυθοι και πραγματικότητες για την Οριοθέτηση
  • Ποιες οικογενειακές, κοινωνικές πεποιθήσεις Την διαμορφώνουν
  • ταιριάζουν αυτες οι πεποιθήσεις με τα δικά μας όνειρα, αξίες, πιστεύω;
  • Σε ποια Οριοθέτηση θέλουμε να είμαστε κοντά;


Κοστος 50 ευρώ

Λογαριασμός Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR 014011001100 0231 0086 054
'Ονομα Άννα Πετράκη εξόφληση  έως 30  Ιανουαρίου
Ομάδα έως 8 άτομα
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Τοπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό ( κοντά στάση φάρος Ψυχικού και σταση μετρό Εθνική Άμυνα)

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 
“Επιλογή ερωτικού συντρόφου:Πώς επιλέγω τον/τη σύντροφό μου;”

Βιωματικό Σεμινάριο
Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 12:00μμ-17:00μμ
“Επιλογή ερωτικού συντρόφου:Πώς επιλέγω τον/τη σύντροφό μου;”

Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στον κόσμο των σχέσεων που θα “θρέψει” την τάση μας για επαναξιολόγηση και επαναδιαπραγμάτευση στο πολύπλοκο και μυστηριώδες κομμάτι των σχέσεων...Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατι επιλέγουμε περίπου το ίδιο “πρότυπο”συντρόφου,τι μας οδηγεί σε αυτή την επιλογή,ποιες ιδέες, πεποιθήσεις επηρεάζουν την επιλογή αυτή...Στο σεμινάριο θα δούμε:

  • ποια είναι η έννοια της συντροφικότητας;
  • γιατι επιλέγω τον /την ίδιο/α “σύντροφο” κάθε φορά;
  • ποια ιστορία επαναλαμβάνεται;
  • ποιο μάθημα είναι να “διδαχτώ;
  • τι με αποτρέπει απο τη σωστή επιλογή
  • ποια βήματα φωτίζονται ώστε να μην επαναλάβω τα ίδια λάθη;
  • γιατί θέλω να αλλάξω τις επιλογές μου και πως μπορώ να ενισχύσω την ανάγκη μου για συντροφικότητα με τρόπο που να είναι πιο κοντά στις αξίες μου, τα όνειρά μου για την ζωή;


Το σεμινάριο θα εσταστεί στην αντιμετώπιση του προβλήματος και θα μας βοηθήσει φωτίζοντας καινούργια μονοπάτια κατανόησης και εμβάθυνσης στο πώς κάνουμε τις επιλογές μας στις συντροφικές μας σχέσεις..
Κόστος 50 ευρώ (40 ευρώ για φοιτητές-ανέργους)
Λογαριασμός Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR 014011001100 0231 0086 054
'Ονομα Άννα Πετράκη εξόφληση έως 28 Νοεμβρίου


Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων, ομάδα έως 8 άτομα

Τοπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό στάση φάρος Ψυχικού και σταση μετρό Εθνική Άμυνα)

 
"Γιατί παραμένω σε μια σχέση που δεν με βοηθά"

Βιωματική Ομιλία με θέμα "Γιατί παραμένω σε μια σχέση που δεν με βοηθά"

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 19:30-21:30μμ
Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014 19:30-21:30μμ


Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, τι μας κρατά σε μια σχέση παρόλο που αυτή δεν είναι δημιουργική και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα...
Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί μένουμε σε μια σχέση που νιώθουμε ότι δεν “βγαίνει”, δεν παίρνουμε αυτά που θέλουμε ή προσπαθούμε περισσότερο από όσο μας αναλογεί...

  • με ποιες οικογενειακές, κοινωνικές πεπεοιθήσεις μπορεί να συνδέεται αυτή η στάση,
  • γιατι δεν μας βοηθά αυτή στάση, τι επίδραση έχει στη διάθεσή μας, στην επικοινωνία μας, στην καθημερινότητα μας, στην επαφή μας με τους άλλους..
  • πως θα απεμπλακουμε απο αυτές,
  • ποιες δικές μας αξίες, δεσμεύσεις μπορεί να παραβιάζονται για να ειμαστε σύμφωνοι με αυτή την στάση,
  • ποια είναι τα όνειρα μας, οι δικές μας θέσεις σχετικά με τις σχέσεις...


Aπαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο 6972084359 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο
Το βιωματικό σεμινάριο θα χωριστεί σε δυο συναντήσεις για να μπορέσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν πιο πολλές πτυχές τους και να εντοπίσουμε αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης τους..

Κοστος 15 ευρώ η συνάντηση

Λογαριασμός Alpha Bank: 776002101043750 'Ονομα Άννα Πετράκη εξόφληση 30 ευρώ έως 2 Ιουλίου
Ομάδα έως 10 άτομα
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων

Τοπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό ( κοντά στάση φάρος Ψυχικού και σταση μετρό Εθνική Άμυνα)

 
Βιωματική Ομιλία με την Άννα Πετράκη ψυχολόγο ψυχοθεραπεύτρια

Βιωματική Ομιλία
Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 19:30-21:30μμ

Κρίσεις πανικού:Από τον Πανικό στο δρόμο της Ηρεμίας...
Οι κρίσεις πανικού εμφανίζονται στην ζωή του κάθε ανθρώπου γιατι κάτι σημαντικό θέλουν να του “πουν” αλλά δεν έχουν τον τρόπο...Αρχικά προκαλούν φόβο, αμηχανία, υπερένταση, απόγνωση..Ελάτε να διερευνήσουμε τι μας λένε, τα κόλπα τους, τις τεχνικές τους, πότε ειναι πιο αδύναμες και πότε εμείς πιο αποφασισμένοι να τις καταπολεμήουμε αλλα και με ποιους τρόπους τις αντιμετωπίζουμε χωρίς πολλές φορές να το καταλαβαίνουμε....Και άλλα πολλά που θα ανακαλύψουμε παρέα..
Μια διερεύνηση στο πρόβλημα των κρίσεων πανικού,

  • τί είναι, πότε ερχονται, γιατί έρχονται
  • ποιες καταστάσεις τις τροφοδοτούν,
  • πότε μπορεί να είναι βοηθητικές, πότε όχι,
  • τι θέλουν να μας πουν
  • πως θα τις αντιμετωπίσουμε
  • ποια όπλα έχουμε στα χέρια μας για να μη μας καταβάλλουν...

Το βιωματικό σεμινάριο θα χωριστεί σε δυο συναντήσεις για να μπορέσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν πιο πολλές πτυχές τους και να εντοπίσουμε αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης τους...
Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014 19:30-21:30μμ
Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 19:30-21:30μμ

Κοστος 15 ευρώ η συνάντηση
Ομάδα έως 10 άτομα
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων

Τοπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό ( κοντά στάση φάρος Ψυχικού και σταση μετρό Εθνική Άμυνα)

 
ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

 

 

Ένα σεμινάριο ενδυνάμωσης που αφορά στην τοποθέτηση ορίων και στην διεκδίκηση του προσωπικού μας χώρου, των αναγκών και επιθυμιών μας, τόσο στο χώρο εργασίας όσο και στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

*Γιατί δεν μπορώ να πω «όχι»;
*Αναλαμβάνω παραπάνω ευθύνες από όσες μου αναλογούν;
*Υποχωρώ απέναντι σε πρόσωπα κύρους, απέναντι στον «σημαντικό άλλον»;
*Περιμένω άλλους (προϊστάμενο-συνάδελφο-σύντροφο) να πάρουν θέση για μένα, ενώ εγώ σιωπώ;
*Τί με εμποδίζει να διεκδικήσω τα «θέλω» μου;

Σε αυτό το σεμινάριο:

Ξεκινώντας από ένα θεωρητικό μοντέλο, θα μελετήσουμε περιπτώσεις καταπάτησης ορίων απαντώντας στα παρακάτω ερωτήματα:

  • Πως ορίζεται ο «καλός» εργαζόμενος, σύντροφος, φίλος
  • Τι προσδοκίες δημιουργούν οι παραπάνω ρόλοι
  • Ποιοι άλλοι ρόλοι συμμαχούν στην καταπάτηση της οριοθέτησης
  • Ποιες είναι οι συνέπειες των ρόλων που υιοθετούμε


Θα επιχειρήσουμε να διευρύνουμε την επίγνωση μας στο θέμα, με τη διεξαγωγή role playing βασισμένου σε περιπτώσεις από το χώρο της εργασίας από την εμπειρία των συμμετεχόντων. Μέσα από τη θέση του παρατηρητή, τα παιχνίδια ρόλων μας παρέχουν μια νέα οπτική στα βιώματά μας και μας βοηθούν να αποκτήσουμε επιλογές.

Θα ακολουθήσουν βιωματικές ασκήσεις γραπτού λόγου ώστε να αναδυθούν οι εναλλακτικές ιστορίες και οι τρόποι που μας βοηθούν να βάζουμε όρια και να διεκδικούμε. Θα επιστρατεύσουμε τις εσωτερικές δεξιότητες που διαθέτει ο καθένας μας να λέει «όχι» και να προστατεύει τον προσωπικό του χώρο χωρίς ενοχές και δεύτερες σκέψεις.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να φέρουμε στην επιφάνεια ό,τι μας εμποδίζει να βάλουμε όρια στη ζωή και την εργασία μας και με δημιουργικό τρόπο να οδηγηθούμε σε προσαρμογές που θα μας βγάλουν από αδιέξοδες και οδυνηρές καταστάσεις, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και το δυναμισμό μας.

……………………………………………………………………………………………

Εισηγήτριες: Αννα Πετράκη Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή Θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Αντωνία Βρόντου Σύμβουλος Στελεχών (Gestalt Organizational Consultant) Πιστοποιημένη από την Gestalt Foundation Greece

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Διάρκεια: 11:00 – 16:00μμ

Κόστος: 50€ (Για έγκαιρη εγγραφή έως τις 15 Φεβρουαρίου και για group 2 ατόμων & άνω, κόστος 40€) Λογαριασμός Alpha Bank: 776002101043750 ονομα Άννα Πετράκη

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Ομάδα έως 10 άτομα.Tόπος Διεξαγωγής: Λεωφ.Δημοκρατίας 23, Νέο Ψυχικό (πλησίον στάσης Φάρος Ψυχικού & στάσης μετρό Εθνική Άμυνα)


Πληροφορίες/ Δηλώσεις Συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και στο τηλέφωνο 6972 084 359

 
HAPPY MONDAYS

 

Τα Happy Mondays είναι μια συνάντηση ανθρώπων με παρόμοια ζητούμενα και δίψα για ενημέρωση και πληροφόρηση σε επίπεδο συμβουλευτικής όπου ο σεβασμός των μελών, η εχεμύθεια, η ειλικρίνεια, η στήριξη και το μοίρασμα συμβαίνουν σιγά σιγά και σταθερά κατα τη διάρκεια της συνάντησής μας κάθε φορά..

Είναι εκπληκτική η συνάντηση ανθρωπων που δεν γνωρίζονται που όμως επικοινωνούν, συμπονιούνται, θέλουν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα μεταξύ τους, και ο ένας "αγκαλιάζει τον άλλον"στη δυσκολία του..Ολα αυτά συμβαινουν σταδιακά στη διάρκεια των δυο ωρών που ειμαστε όλοι μαζί και επιτρέπουν έναν άλλο τροπο επικοινωνίας πιο αυθεντικό, άμεσο, χωρίς σκοπιμότητες...Αυτό που έχουμε ανάγκη σήμερα σε ενα κόσμο που όλα καταρρίπτονται και μόνο οι αξίες και η προσωπική και εσωτερική δύναμη και αντοχή μπορούν να μας βοηθησουν να ζήσουμε με αξιοπρέπεια...Οι  Δευτέρες μας εμπλουτίζονται με προβληματισμό, εποικοδομητική συζήτηση, επικοινωνία, ζεστασιά, μοίρασμα συναισθημάτων, αποδόμηση παλιών πεποιθήσεων και αντικατάστασή τους με πιο λειτουργικές και δημιουργικές αναζητήσεις και ιδέες πάντα στο πλαίσιο της ομάδας..

Για να συμμετάσχει κάποιος στα Happy Mondays δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία ή εμπειρία ψυχοθεραπείας, τα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα κάθε φορά δεν ξεπερνούν τα 8 έως 10 και δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς την ηλικία( άνω των 18 απαραίτητα), την οικογενειακή κατάσταση ή το φύλο. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι σε αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας και θετικής ενέργεια

 

 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

12:00μμ-18:00μμ

“ΣΥΝΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ”
Ένα σεμινάριο που μέσα από σωματικές βιωματικές ασκήσεις, παιχνίδι, ρόλους, λέξεις και ιστορίες θα σας οδηγήσει στο να καταλάβετε πώς επικοινωνείτε, πότε επικοινωνείτε και να καταφέρετε έναν πιο λειτουργικό και ξεκάθαρο τρόπο επικοινωνίας....

ΚΟΣΤΟΣ: 35 ευρώ

(ειδικές τιμές για ανέργους, φοιτητές )


Ένα σεμινάριο αυτογνωσίας, επικοινωνίας, ένα σεμινάριο στο οποίο θα μάθουμε να ακούμε, να κατανοούμε, να μοιραζόμαστε...
Συνέχεια αναρωτιόμαστε γιατί ο άλλος -ο σύντροφος, ο φίλος, ο συνάδερφος-
δεν μας ακούει...Εμείς όμως σκεφτόμαστε τι λέμε, πώς το λέμε, αν θέλουμε ο άλλος να μας ακούσει ή θέλουμε άλλη μια φορά να επιβεβαιώσουμε τον κανόνα ότι κανείς δεν νοιάζεται για μας;
Η επικοινωνία είναι μια διαδικασία ενεργητικής ακρόασης αλλά και προσωπικής οριοθέτησης και σαφούς και ελεύθερης έκφρασης αυτού που λέμε...  Πόσο ξεκάθαρα περνάμε το μήνυμα αυτού που ζητάμε, πώς το λέμε ώστε να το ακούσει και ο άλλος; Ποια χρονική στιγμή επιλέγουμε για να μιλήσουμε;
Πόσο ανοικτοί είμαστε να μοιραστούμε, να δεθούμε, να αφεθούμε ελεύθεροι, να δείξουμε τι ακριβώς θέλουμε τι ζητάμε και ποιοι είμαστε;
Ένα σεμινάριο που μέσα από σωματικές βιωματικές ασκήσεις, παιχνίδι,ρόλους, λέξεις και ιστορίες θα σας οδηγήσει στο να καταλάβετε πώς επικοινωνείτε, πότε επικoινωνείτε και να καταφέρετε έναν πιο λειτουργικό και ξεκάθαρο τρόπο επικοινωνίας....

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής πριν την έναρξη του σεμιναρίου με προκαταβολή στην alpha bank αρ.λογαριασμού 776002101043750 όνομα Πετράκη Άννα

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 12 άτομα

 
ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΕΦΗΒΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

20:00μμ-21:30μμ
ΑΠΟ 14/10 , ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΜΠΤΗ

Μέσα στις ομάδες δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να ανταλλάξουν εμπειρίες, απόψεις, προβληματισμούς μέσω της ελεύθερης συζήτησης και των βιωματικών ασκήσεων,  να αντιληφτούν ότι έχουν κοινές δυσκολίες στην καθημερινότητα τους και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να εγκαταστήσουν μια άμεση και επικοδoμητική επικοινωνία με τα παιδιά τους αλλά και να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους, την προσωπική τους ιστορία και το φορτίο ή το βάρος που πιθανόν κουβαλάνε η και τις συγκρούσεις που πιθανόν βιωνουν….

κόστος: 25 ευρώ η φορά



 

Μέσα στις ομάδες δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να ανταλλάξουν εμπειρίες, απόψεις, προβληματισμούς μέσω της ελεύθερης συζήτησης και των βιωματικών ασκήσεων,  να αντιληφτούν ότι έχουν κοινές δυσκολίες στην καθημερινότητα τους και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να εγκαταστήσουν μια άμεση και επικοδoμητική επικοινωνία με τα παιδιά τους αλλά και να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους, την προσωπική τους ιστορία και το φορτίο ή το βάρος που πιθανόν κουβαλάνε η και τις συγκρούσεις που πιθανόν βιωνουν…

 
ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ-ΣΧΟΛΙΚΗΣ

ΑΠΟ 7/10, ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΕΜΠΤΗ

20:00μμ-21:30μμ

Το να είσαι γονιός είναι δύσκολο πράγμα! Πόσες φορές έχουμε βρεθεί αμήχανοι και έκπληκτοι σε ερωτήσεις που μας βάζουν τα ίδια μας τα παιδιά; Πόσες φορές έχουμε αποφύγει τεχνηέντως να τους απαντήσουμε ή ακόμη να τα έχουμε μαλώσει επειδή ακριβώς έχουμε βρεθεί σε δύσκολη θέση.


Ποιος γονιός δεν έχει ακούσει ερωτήσεις όπως:;

-       Γιατί αφήνεις τον Γιωργάκη να παίζει με τα παιχνίδια μου;

-       Ο Γιάννης μαμά στο σχολείο με χτύπησε δεν θέλω να ξανά πάω στο σχολείο…

-       Μαμά δεν θέλω να μπω μέσα στην τάξη, μην φύγεις….

-       Μαμά γιατί το πιπί του μπαμπά είναι μεγαλύτερο από το δικό μου;

-       Πως θα είναι η πρώτη μου φορά στην ερωτική συνεύρεση;

Πόσες φορές δεν έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με συμπεριφορές των παιδιών που δεν ξέρουμε πώς να τις χειριστούμε όπως την αντιζηλία, την υπερκινητικοτητα του παιδιού, την επιθετικότητα, την χαμηλή αυτοεκτίμηση, την δυσκολία συγκέντρωσης, την αποξένωση ή ακόμη και θέματα που αφορούν την παιδική και εφηβική σεξουαλικότητα..

Μέσα στις ομάδες δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να ανταλλάξουν εμπειρίες, απόψεις, προβληματισμούς μέσω της ελεύθερης συζήτησης και των βιωματικών ασκήσεων,  να αντιληφτούν ότι έχουν κοινές δυσκολίες στην καθημερινότητα τους και να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να εγκαταστήσουν μια άμεση και επικοδoμητική επικοινωνία με τα παιδιά τους αλλά και να έρθουν σε επαφή με τον εαυτό τους, την προσωπική τους ιστορία και το φορτίο ή το βάρος που πιθανόν κουβαλάνε η και τις συγκρούσεις που πιθανόν βιωνουν….

Οι ομάδες έχουν συγκεκριμένο αριθμό συναντήσεων και η θεματολογία καθορίζεται κάθε φορά από τις ανάγκες της ομάδας.

 
ΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΠΟΝΟΣ Ή ΑΠΟΛΑΥΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

12:00μμ-18:OOμμ


Πόσο ανοικτοί είμαστε να επικοινωνήσουμε ερωτικά με το/τη σύντροφο μας; Πόσο χαλαροί είμαστε κατά τη σωματική επαφή, στην ανταλλαγή ερωτικών συναισθημάτων και να έρθουμε σε επαφή σωματικά και ψυχικά με το σύντροφό μας;

Πόσο δύσκολο είναι να εμπλακούμε συναισθηματικά και να διατηρήσουμε ισορροπημένη μια ερωτική σχέση;

Πόσο μπορούμε να απολαύσουμε μια ερωτική επαφή, μια ερωτική σχέση, πόσο ανοιχτοί είμαστε να δώσουμε και να δοθούμε;

Όταν πονάμε σωματικά μήπως πονάμε και ψυχικά; Μήπως ο πόνος προϋπάρχει και δεν αφορά μόνο τον/την τωρινή μας σύντροφο;

 


Ένα βιωματικό σεμινάριο για να ανακαλύψετε τη λειτουργία σας και τη «λειτουργικότητά»σας μέσα στην ερωτική σχέση μέσα από βιωματικές ασκήσεις επικοινωνίας, παιχνίδι, ζωγραφιές κ.α. Ένα σεμινάριο για να διερευνήσετε την εικόνα σας σε σχέση με τον έρωτα, την ερωτική επαφή και το πώς σχετίζεσθε με το άλλο φύλο….με πόνο ή με απόλαυση;