Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Οικογενειακή θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Newsletter

Εγγραφείτε στην λίστα συνδρομητών μας για να λαμβάνετε άμεσες ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες μας!
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Βιογραφικό

Είμαι Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, εκπαιδευμένη στην Συστημική και Αφηγηματική Θεραπεία και έχω εξειδίκευση σε θέματα Σεξουαλικής Υγείας.

Αποφοίτησα το 1998 από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα στην πτυχιακή εργασία “Κατάθλιψη σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας”. Κατόπιν εκπαιδεύτηκα για τέσσερα χρόνια στη Συστημική Οικογενειακή θεραπεία στο Συστημικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχολογικής Υποστήριξης, μέλος της European Family Therapy Association, EFTA και συμμετείχα και η ίδια σε προσωπική θεραπεία για πέντε χρόνια. Έχω εκπαιδευτεί για ένα χρόνο επίσης στη Θεραπεία Ζευγαριού στο Κέντρο Συστημικής Θεραπείας  με εκπαιδεύτρια -επόπτρια την κα.Σμάρω Μάρκου Τσαγκαράκη. Έχω εξειδικευτεί στην θεραπεία σεξουαλικών δυσλειτουργιών στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας. Το 2012 συνέχισα την εκπαίδευση με σεμινάρια στην Αφηγηματική Θεραπεία στο  Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας και Κοινοτικής Πρακτικής, πιστοποιημένο από το Dulwich Centre της Αυστραλίας.

Έχω συνεργαστεί για δυο χρόνια ως ψυχολόγος- ερευνήτρια στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (υπεύθυνος κος Στεφανής). Έχω μεγάλη εμπειρία σε δημόσια και ιδιωτικά πλαίσια. Έχω εργαστεί με παιδιά και εφήβους σε διάγνωση και συμβουλευτική μαθησιακών δυσκολιών αλλά και ψυχολογική υποστήριξη εφήβων και συμβουλευτική γονέων και οικογένειας στο Κέντρο Δυσλεξίας του Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών. Συνεργάστηκα για τρία χρόνια στο Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας όπου επιστημονικά υπεύθυνος ήταν ο κος Θ.Ασκητής και αναλάμβανα θεραπευτικά άνδρες, γυναίκες και ζευγάρια με ψυχοσεξουαλικά προβλήματα αλλά και ψυχικές διαταραχές.

Τα τελευταία δώδεκα χρόνια εργάζομαι ιδιωτικά και παρέχω ατομική και ομαδική θεραπεία σε εφήβους και ενήλικες.  Διενεργώ κατά καιρούς βιωματικά σεμινάρια αυτογνωσίας που σκοπό έχουν την καλύτερη επικοινωνία και την επίτευξη ψυχικής ευεξίας.

Έχω παρουσιάσει εργασίες και ανακοινώσεις αναρτημένες και προφορικές σε συνέδρια Ψυχιατρικής -το 2000 στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, το 2008 στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής, το 2016 στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπτυξιακής Ψυχολογίας-που έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα περιοδικά ψυχιατρικής καθώς έχω γράψει και δημοσιεύσει άρθρα σε περιοδικό και ηλεκτρονικό τύπο. Έχω παρουσιάσει ομιλίες σε ευρύ κοινό, γονείς, φοιτητές και έχω συμμετάσχει στη συγγραφή βιβλίων.

Έχω άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου και συνεργάζομαι με ψυχίατρο, παιδοψυχίατρο και παιδοψυχολόγο για τις περιπτώσεις όπου κρίνω ό,τι χρειάζεται.

Απολαμβάνω να κάνω γιόγκα, να κολυμπάω, να χορεύω, να ταξιδεύω και να έρχομαι σε επαφή με τη θάλασσα και τη Φύση. Με ενδιαφέρει να εξελίσσομαι συνέχεια ως άνθρωπος και ως επαγγελματίας. Θεωρώ ότι η ζωή είναι ένα συνεχές ταξίδι που μας πάει μόνο μπροστά, ανεξάρτητα από τις προκλησεις και τις δυσκολίες. Κάνω συχνά διαλογισμούς και μου αρέσει η Σύνδεση και Η Επικοινωνία με τους ανθρώπους.