Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Οικογενειακή θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Newsletter

Εγγραφείτε στην λίστα συνδρομητών μας για να λαμβάνετε άμεσες ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες μας!
Σεμινάρια ψυχολογίας Happy Mondays

Τα Happy Mondays είναι μια συνάντηση ανθρώπων με παρόμοια ζητούμενα και δίψα για ενημέρωση και πληροφόρηση σε επίπεδο συμβουλευτικής όπου ο σεβασμός των μελών, η εχεμύθεια, η ειλικρίνεια, η στήριξη και το μοίρασμα συμβαίνουν σιγά σιγά και σταθερά κατα τη διάρκεια της συνάντησής μας κάθε φορά..

Είναι εκπληκτική η συνάντηση ανθρωπων που δεν γνωρίζονται που όμως επικοινωνούν, συμπονιούνται, θέλουν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα μεταξύ τους, και ο ένας "αγκαλιάζει τον άλλον"στη δυσκολία του..Ολα αυτά συμβαινουν σταδιακά στη διάρκεια της μιάμισης ώρας που ειμαστε όλοι μαζί και επιτρέπουν έναν άλλο τροπο επικοινωνίας πιο αυθεντικό, άμεσο, χωρίς σκοπιμότητες...Αυτό που έχουμε ανάγκη σήμερα σε ενα κόσμο που όλα καταρρίπτονται και μόνο οι αξίες και η προσωπική και εσωτερική δύναμη και αντοχή μπορούν να μας βοηθησουν να ζήσουμε με αξιοπρέπεια...Οι Δευτέρες μας εμπλουτίζονται με προβληματισμό, εποικοδομητική συζήτηση, επικοινωνία, ζεστασιά, μοίρασμα συναισθημάτων, αποδόμηση παλιών πεποιθήσεων και αντικατάστασή τους με πιο λειτουργικές και δημιουργικές αναζητήσεις και ιδέες πάντα στο πλαίσιο της ομάδας..

Για να συμμετάσχει κάποιος στα Happy Mondays δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία ή εμπειρία ψυχοθεραπείας, τα άτομα που απαρτίζουν την ομάδα κάθε φορά δεν ξεπερνούν τα 8 έως 10 και δεν υπάρχουν περιορισμοί ως προς την ηλικία( άνω των 18 απαραίτητα), την οικογενειακή κατάσταση ή το φύλο. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι σε αυτό το ταξίδι αυτογνωσίας και θετικής ενέργειας...



"Γιατί παραμένω σε μια σχέση που δεν με βοηθά"
Σας περιμένω για να εμπλουτιστούν οι Δευτέρες μας με προβληματισμό, εποικοδομητική συζήτηση, επικοινωνία, ζεστασιά, μοίρασμα, αποδόμηση παλιών πεποιθήσεων και αντικατάστασή τους με πιο λειτουργικές και δημιουργικές αναζητήσεις και ιδέες στο πλαίσιο της ομάδας που προσφέρει την ασφάλεια και την προστασία που όλοι έχουμε ανάγκη.
Δευτέρα  30 Οκτωβρίου 2017 19:30-21:30μμ
"Γιατί παραμένω σε μια σχέση που δεν με βοηθά"
Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, τι μας κρατά σε μια σχέση παρόλο που αυτή δεν είναι δημιουργική και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα...Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί μένουμε σε μια σχέση που νιώθουμε ότι δεν “βγαίνει”, δεν παίρνουμε αυτά που θέλουμε ή προσπαθούμε περισσότερο από όσο μας αναλογεί...

Στη βιωματική Ομιλία θα απαντηθούν, σύμφωνα με την προσωπική ιστορία του καθένα, ερωτήματα όπως

  • με ποιες οικογενειακές, κοινωνικές πεπεοιθήσεις μπορεί να συνδέεται αυτή η στάση
  • τι μας κάνει να παραμένουμε σε αυτή τη συνθήκη
  • γιατι δεν μας βοηθά αυτή στάση, τι επίδραση έχει στη διάθεσή μας, στην επικοινωνία μας, στην καθημερινότητα μας, στην επαφή μας με τους άλλους..
  • ποιες δικές μας αξίες, δεσμεύσεις μπορεί να παραβιάζονται για να ειμαστε σύμφωνοι με αυτή την στάση
  • ποια είναι τα όνειρα μας, οι δικές μας θέσεις σχετικά με τις σχέσεις
  • ποιοι τρόποι υπάρχουν για να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση.
Το βιωματικό σεμινάριο εφόσον συμφωνηθεί μπορέι να συνεχιστεί και με δευτερη συνάντηση για να μπορέσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν πιο πολλές πτυχές του και να εντοπίσουμε αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης και διαχείρισης τους.
Κοστος 20 ευρώ, 15 ευρώ για φοιτητές
Λογαριασμός Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR 014011001100 0231 0086 054
'Ονομα Άννα Πετράκη
Ομάδα έως 10 άτομα
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Τοπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό ( κοντά στάση φάρος Ψυχικού και σταση μετρό Εθνική Άμυνα)
Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.
 
Νέος κύκλος Σεμιναρίων Happy Mondays

Κύκλος τεσσάρων δίωρων βιωματικών σεμιναρίων με στόχο την αποδόμηση και επαναδιαπραγμάτευση με καινούργιο, πιο λειτουργικό τρόπο εννοιών, τρόπων συμπεριφοράς αλλά και σχετίζεσθαι. Μέσα από τα σεμινάρια αυτά αναδεικνύεται η βιωματική γνώση που έχουμε όλοι «ειδικοί» και μη, σε θέματα ζωής & ψυχολογίας. Επιπλέον ενθαρρύνεται η  δυνατότητα αξιολόγησης των κατεστημένων κυρίαρχων κοινωνικών ιδεών καθώς και  η διερεύνηση του τι ταιριάζει στον καθένα χωριστά από τα μέλη της ομάδας- που θα δημιουργείται κάθε φορά- σύμφωνα με τις δικές του αξίες και πεποιθήσεις που έχει διαμορφώσει μέσα από την εμπειρία του και τις δεξιότητες του  από την ζωή.!

Δευτέρα  16 Οκτωβρίου 2017 19:30-21:30μμ
Αντιδρώντας στην Υπερανάλυση, τον καλύτερο φίλο του Άγχους
: Mία διερεύνηση στην έννοια του της Υπερανάλυσης, πότε έρχεται, τι τρικλοποδιές μας βάζει, πως συνδέεται με το Άγχος, τι την τροφοδοτεί και με ποιους άλλους παράγοντες μπορεί να συνδέεται. Γιατί επιτρέπουμε να μας ταλαιπωρεί και πότε εμείς καταφέρνουμε να αντιδράσουμε και να κυριαρχήσουμε πάνω της. Με ποιους τρόπους μπορούμε να την περιορίσουμε ακόμα περισσότερο.

Δευτέρα  30 Οκτωβρίου 2017 19:30-21:30μμ
"Γιατί παραμένω σε μια σχέση που δεν με βοηθά" Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, στις κυρίαρχες κοινωνικές και οικογενειακές πεποιθήσεις για τις σχέσεις, τι μας κρατά σε μια σχέση παρόλο που αυτή δεν είναι δημιουργική και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την διάθεση μας. Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί μένουμε σε μια σχέση που νιώθουμε ότι δεν “βγαίνει”, δεν παίρνουμε αυτά που θέλουμε ή προσπαθούμε περισσότερο από όσο μας αναλογεί απλά γιατί μας έχει επιβληθεί ότι «πρέπει να κρατήσουμε και να υποστηρίξουμε τη σχέση μας».

Δευτέρα  13 Νοεμβρίου 2017 19:30-21:30μμ
Άνοιγμα στην Ερωτική επικοινωνία
Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στον κόσμο των σχέσεων που θα “θρέψει” την τάση μας για επαναξιολόγηση και επαναδιαπραγμάτευση στο πολύπλοκο και μυστηριώδες κομμάτι των σχέσεων.    Πόσο ανοικτοί είμαστε να επικοινωνήσουμε ερωτικά με το/τη σύντροφο μας ή να καλέσουμε ένα ερωτικό/ή σύντροφο κοντά μας;
• Ποιοι είναι οι εχθροί της Ερωτικής Επικοινωνίας; Ποιοι είναι οι σύμμαχοι της;
• Πόσο χαλαροί είμαστε κατά τη σωματική επαφή, στην ανταλλαγή ερωτικών συναισθημάτων και να έρθουμε σε επαφή σωματικά και ψυχικά με το σύντροφό μας; • Πόσο δύσκολο είναι να εμπλακούμε συναισθηματικά και να διατηρήσουμε ισορροπημένη μια ερωτική σχέση;
Το Άνοιγμα στην Ερωτική Επικοινωνία θα μας επιτρέψει να απολαύσουμε μια ερωτική επαφή, μια ερωτική σχέση, ώστε να είμαστε τόσο ανοιχτοί ώστε  να δώσουμε και να δοθούμε.

Δευτέρα  4 Δεκεμβρίου 2017 19:30-21:30μμ Προσκαλώντας την Οριοθέτηση στην ζωή μας. Mία διερεύνηση στην έννοια της Οριοθέτησης και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την εργασία μας, την διάθεσή μας, τις οικογενειακές και φιλικές σχέσεις. Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί δεν μπορούμε να βάλουμε Όρια στη σχέση μας με το σύντροφο, το φίλο, τους γονείς μας, τους συναδέρφους. Γιατί δεν μπορώ να πω «όχι»; Γιατί αναλαμβάνω παραπάνω ευθύνες από όσες μου αναλογούν; Θα δούμε την Οριοθέτηση, θα τη συμβουλευτούμε και θα μας πει τρόπους για να είμαστε καθημερινά δίπλα της χωρίς να νιώθουμε ότι οι άλλοι μας «παραβιάζουν».

Οι συμμετέχοντες του κύκλου θα βοηθηθούν στο να μάθουν να
• Να επικοινωνούν με πιο λειτουργικούς για αυτούς τρόπους
• Να δίνουν δημιουργικές λύσεις όταν η επικοινωνία με τους άλλους μπλοκάρει
• Να ακούνε καλύτερα τι ταιριάζει στους ίδιους με γνώμονα τις αξίες τους, τα όνειρά τους και το όραμα τους για την ζωή
• Να οριοθετούνται
• Να διακρίνουν πότε η σχέση δεν είναι βοηθητική για τους ίδιους
• Να εφαρμόσουν καινούργιες δεξιότητες επικοινωνίας στις σχέσεις τους
• Να έρθουν κοντά στον εαυτό τους και τα θέλω τους


Κόστος 70 ευρώ για όλο τον κύκλο, συμμετοχή για το κάθε σεμινάριο χωριστά 20 ευρώ (15 ευρώ για φοιτητές).
Λογαριασμός Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR04 014011001100 0231 0086 054
Δικαιούχος Άννα Πετράκη
Ομάδα έως 10 άτομα
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο, περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Τόπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό ( κοντά στάση φάρος Ψυχικού και στάση μετρό Εθνική Άμυνα)

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 
H Φθορά στην Ερωτική σχέση

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 19:30-21:30μμ
"Η φθορά στην ερωτική σχέση"

Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, θα δουμε μαζί και θα αναζητήσουμε τι φέρνει τη Φθορά, ποιες συνθήκες την τροφοδοτούν και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση

Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί τι έφερε τη Φθορά στη σχέση μας, τι έχουμε χάσει λόγω αυτής, για ποιο λόγο δεν φεύγει, τι μας "λέει" για το/τη σύντροφο μας, ποιον ενοχοποιεί, τι σκέψεις μας φέρνει...
Στη βιωματική Ομιλία θα απαντηθούν, σύμφωνα με την προσωπική ιστορία του καθένα, ερωτήματα όπως:
• ποιες κοινωνικές πεποιθήσεις προσκαλούν τη Φθορά στην ερωτική σχέση;
• Ποιες είναι οι προσδοκίες μας από την ερωτική σχέση;
• Ποιοι παράγοντες τροφοδοτούν τη Φθορά;
• Πότε έρχεται; γιατί τη συντηρούμε;
• Ποιες δικές μας αξίες, δεσμεύσεις μπορεί να παραγκωνίζονται από τη Φθορά;
• τι μπορούμε να κάνουμε για να τη διώξουμε;
• Ποια είναι τα όνειρα μας, οι δικές μας προθέσεις και δεσμεύσεις σχετικά με τις ερωτικές σχέσεις

ΚΟΣΤΟΣ 15 ευρώ

Λογαριασμός Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR04 014011001100 0231 0086 054
Δικαιούχος Άννα Πετράκη
Ομάδα έως 10 άτομα. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα επικοινωνίας 210 3620243 και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο.

Τόπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό (κοντά στάση φάρος Ψυχικού και στάση μετρό Εθνική Άμυνα)

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 
«Διερευνώντας την Ερωτική Επικοινωνία»

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου στις 19:30 μ.μ. - 21:30 μ.μ.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Σε αυτή τη βιωματική Ομιλία θα διερευνήσουμε και θα προσκαλέσουμε την Ερωτική Επικοινωνία σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και απόλαυσης:
• Πόσο ανοικτοί είμαστε να επικοινωνήσουμε ερωτικά με το/τη σύντροφο μας ή να καλέσουμε ένα ερωτικό/ή σύντροφο κοντά μας;
• Πόσο χαλαροί είμαστε κατά τη σωματική επαφή, στην ανταλλαγή ερωτικών συναισθημάτων και να έρθουμε σε επαφή σωματικά και ψυχικά με το σύντροφό μας;
• Ποιοι είναι οι εχθροί της Ερωτικής Επικοινωνίας; Ποιοι είναι οι συμμαχοί της;
• Πόσο δύσκολο είναι να εμπλακούμε συναισθηματικά και να διατηρήσουμε ισορροπημένη μια ερωτική σχέση;
• Πόσο μπορούμε να απολαύσουμε μια ερωτική επαφή, μια ερωτική σχέση, πόσο ανοιχτοί είμαστε να δώσουμε και να δοθούμε;
Ένα βιωματικό σεμινάριο για να ανακαλύψετε τη λειτουργία σας και τη «λειτουργικότητά» σας μέσα στην ερωτική σχέση. Ένα σεμινάριο για να διερευνήσετε την εικόνα σας σε σχέση με τον έρωτα, την ερωτική επαφή και το πώς σχετίζεσθε με το άλλο φύλο.

Χώρος Διεξαγωγής:
Λεωφ. Δημοκρατίας 23
Νέο Ψυχικό, Αθήνα
(κοντά στάση φάρος Ψυχικού και στάση μετρό Εθνική Άμυνα)

Πληροφορίες-δηλώσεις συμμετοχής με ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο
Άννα Πετράκη 210- 3620243, 6972084359

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Νέος κύκλος βιωματικών σεμιναρίων

Κύκλος τεσσάρων δίωρων βιωματικών σεμιναρίων έναρξη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου με στόχο την ενημέρωση, την προσωπική εαυισθητοποίηση και ενργοποίηση αλλά και την υποστήριξη των δεσμών μας με τους άλλους για πιο λειτουργική επικοινωνία και καλύτερη ποιότητα σχέσεων!

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 19:30-21:30μμ
«Σεξουαλικότητα στον άντρα και τη γυναίκα»
: Διαφορές, ομοιότητες, κοινωνικές-οικογενειακές πεποιθήσεις, νόρμες, περιορισμοί, μεζούρες. Πως να την πλησιάσω χωρίς ενοχές, πως να απολαύσω και να χαρώ μια τόσο όμορφη και πλούσια εμπειρία.
Mια διερεύνηση στην έννοια της Σεξουαλικότητας και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία, την σεξουαλική επαφή.
κόστος 15 ευρώ

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 19:30-21:30μμ
« Άνοιγμα στην Επικοινωνία στο ζευγάρι» Η επικοινωνία έχει διεκπεραιωτικό χαρακτήρα για εσάς; Ακούτε τον άλλον/η,εκφράζετε αυτό που θέλετε με σαφήνεια ή η επικοικνωνία για εσάς αποτελεί απώλεια συναισθηματικής και ζωτικής ενέργειας; Δλινουμε χώρο στην Επικοινωνία να μας φέρει πιο κοντά με το/τη σύντροφο μας? Τι σημαίνει το άγγιγμα για εμάς, η αγκαλιά συνδέεται με τον τρόπο που σχετιζόμαστε και επικοινωνούμε με τον άλλον/η;
Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, τι μας κρατά σε μια κοντινή σχέση πως συνδέουμε την ερωτική επικοινωνία με τη διάθεσή μας για πλησίασμα και μοίρασμα.
Κόστος 15 ευρώ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 19:30-21:30μμ
Οριοθέτηση : Προσκαλούμε την Οριοθέτηση στην ζωή μας.
Θα διερευνήσουμε τι μας απομακρύνει από την Οριοθέτηση με αποτέλεσμα να χάνουμε τα όρια μας και να γινόμαστε βορά στους άλλους.
• Γιατί δεν μπορώ να πω «όχι»;
• Αναλαμβάνω παραπάνω ευθύνες από όσες μου αναλογούν;
• Υποχωρώ απέναντι σε πρόσωπα κύρους, απέναντι στον «σημαντικό άλλον»;
• Περιμένω άλλους (προϊστάμενο-συνάδελφο-σύντροφο) να πάρουν θέση για μένα, ενώ εγώ σιωπώ;
• Τί με εμποδίζει να διεκδικήσω τα «θέλω» μου
Mία διερεύνηση στην έννοια της Οριοθέτησης και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την εργασία μας και βιωματικούς τρόπους επαναπροσδιορισμού και ενεργοποίησης της.
κόστος 15 ευρώ

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 19:30-21:30μμ
"Η φθορά στην ερωτική σχέση"

Μια ενδιαφέρουσα διερεύνηση στο ταξίδι των σχέσεων, θα δουμε μαζί και θα αναζητήσουμε τι φέρνει τη Φθορά, ποιες συνθήκες την τροφοδοτούν και πώς αυτή επηρεάζει την εικόνα μας, τη σχέση μας, την ερωτική επικοινωνία μας .Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί τι έφερε τη Φθορά στη σχέση μας, τι έχουμε χάσει λόγω αυτής, για ποιο λόγο δεν φεύγει, τι μας "λέει" για το/τη σύντροφο μας, ποιον ενοχοποιεί, τι σκέψεις μας φέρνει.Γιατί μένουμε σε μια σχέση που δεν μας ικανοποιεί; Ποιες δικές μας αξίες, δεσμεύσεις μπορεί να παραγκωνίζονται από τη Φθορά..Ποια είναι τα όνειρα μας, οι δικές μας θέσεις και ελπίδες σχετικά με τις ερωτικές σχέσεις, τι μπορούμε να κάνουμε για να τη διώξουμε;
κόστος 15 ευρώ

Οι συμμετέχοντες του κύκλου θα βοηθηθούν στο να μάθουν:
• Να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο που σχετίζονται στις ερωτικές τους σχέσεις
• Να επικοινωνούν με πιο λειτουργικούς και οικείους για αυτούς τρόπους
• Να δίνουν δημιουργικές λύσεις όταν η επικοινωνία με τους άλλους μπλοκάρει
• Να μάθουν να οριοθετούνται
• Να αποδομήσουν πεποιθήσεις, στερεότυπα, κοινωνικά πρότυπα που ενδεχομένως να μπλοκάρουν την ερωτική τους ζωή
• Να εφαρμόσουν καινούργιες δεξιότητες επικοινωνίας στις σχέσεις τους
• Να έρθουν κοντά στον εαυτό τους και τα θέλω τους
• Θα βιώσουν με βιωματικό τρόπο και βιωματικές ασκήσεις τη σύνδεση με τους άλλους και θα πάρουν πληροφορίες για τον τρόπο που σχετίζονται

Κόστος για κάθε σεμινάριο 15 ευρώ, εγγραφή για όλο τον κύκλο 50 ευρώ, άνεργοι-φοιτητές 50 ευρώ

Λογαριασμός Alpha Bank: 110.00.2310.086054
IBAN GR04 014011001100 0231 0086 054
Δικαιούχος Άννα Πετράκη
Ομάδα έως 10 άτομα. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα επικοινωνίας 210 3620243 και 6972084359 ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο.

Τόπος συνάντησης: Λεωφ.Δημοκρατίας 23 Νέο Ψυχικό (κοντά στάση φάρος Ψυχικού και στάση μετρό Εθνική Άμυνα)

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 7