Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Οικογενειακή θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Newsletter

Εγγραφείτε στην λίστα συνδρομητών μας για να λαμβάνετε άμεσες ενημερώσεις σχετικά με τις δραστηριότητες μας!
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow


Η πρώτη φορά στο αγόρι


από την Άννα Πετράκη Ψυχολόγο ψυχοθεραπεύτρια οικογενειακή θεραπεύτρια εξειδικευμένη σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Η εφηβεία ειναι η περίοδος όπου δραστικές σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές συντελούνται με ταχύ ρυθμό. Το αγόρι αρχίζει να βλέπει σημαντικές αλλαγές στο σώμα του, η φωνή του αρχίζει να γίνεται πιο βραχνή, τα χαρακτηριστικά του αλλάζουν, βγάζει γένια, ορμονικές αλλαγές συμβαίνουν, η σεξουαλικοτητα του αρχίζει και αναπτύσσεται και όλα αυτά τον βρίσκουν τις πιο πολλές φορές απροετοίμαστο ψυχολογικά για το πως να τις διαχειριστει.

Περισσότερα...
 
Τεστ για προβλήματα στύσης

Τεστ για προβλήματα στύσης

Εάν έχετε κάποιο πρόβλημα με τη στύση σας, κάντε ένα γρήγορο τεστ στα συμπτώματά σας, απαντώντας το ερωτηματολόγιο που ακολουθεί. Ονομάζεται Διεθνής Δείκτης Στυτικής Λειτουργίας (International Index of Erectile Function) και όλες οι ερωτήσεις του αναφέρονται στις εμπειρίες σας τον τελευταίο μήνα.

Βαθμολογία άνω του 24 σημαίνει φυσιολογική λειτουργία.
Εάν η βαθμολογία σας είναι μικρότερη τότε καλό θα ήταν να συζητήσετε το πρόβλημά σας με έναν ειδικό (ουρολόγο ή ψυχίατρο/ψυχολόγο).

Περισσότερα...
 
Η σημασία του " μαγικού χαπιού" στα προβλήματα στύσης του άντρα και η τριγωνοποίηση του στην ερωτική επαφή

της Άννας Πετράκη ψυχολόγου ψυχοθεραπεύτριας,οικογενειακής θεραπεύτριας εξειδικευμένης σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Είναι πολύ συχνή πλεόν η απόφαση των αντρών με προβλήματα στύσης να στραφούν στην λύση του μαγικού χάπιού που θα τους δώσει την στύση που επιθυμούν!
Πολλοί άντρες υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία που τους δημιουργεί “προβληματική”σεξουαλική δραστηριότητα και κατ' επέκταση “προβληματική” σχέση με το έτερον ήμισύ τους...

Περισσότερα...
 
Συνεντευξη μου στο περιοδικό Psychologies τεύχος Ιουλίου 2012

Συνέντευξη μου στο περιοδικό PSYCHOLOGIES τεύχος Ιουλίου στην αρχική της μορφή

με θέμα "Πώς να κάνετε μια σχέση να διαρκέσει"

 

Πως ορίζουμε μια υγιή σεξουαλική σχέση και με ποιο τρόπο αυτή επηρεάζει τη σεξουαλική της υγεία (και γιατί;)Πόσο σημαντική είναι η ανανέωση στην υγεία της σεξουαλικής μας ζωής και γιατί;
Μία υγιής σεξουαλική σχέση διαφέρει από ζευγάρι σε ζευγάρι επειδή κάθε άτομο έχει διαφορετικές σεξουαλικές ανάγκες. Εφόσον το ζευγάρι εγκαταστήσει μια σχεση εμπιστοσύνης όπου η αμοιβαιότητα, ο σεβασμός, οι επιθυμίες και οι ανάγκες μπορούν να εκφαρστούν και να μοιραστούν τότε χτίζεται μια γερή βάση  για μια υγιή σχέση. Το κάθε ζευγάρι χτίζει τη σχέση του και το πως την βιώνει με το δικό του τρόπο...

Περισσότερα...
 
Κρίσεις πανικού: «καταστροφή» ή ευκαιρία για αλλαγή;

της Άννας Πετράκη ψυχολόγου ψυχοθεραπεύτριας,οικογενειακής θεραπεύτριας εξειδικευμένης σε θέματα σεξουαλικής υγείας


Ο πανικός οφείλει το όνομα του στον αρχαίο θεό τον Πάνα, ο οποίος σκορπούσε τον φόβο και τον τρόμο στους ανθρώπους και τα ζώα εξαιτίας της απροσδόκητης εμφάνισής του.
Οι λεγόμενες κρίσεις πανικού εκδηλώνονται ξαφνικά, μέσα σε λίγα λεπτά, και φτάνουν σε μια κορύφωση μέσα σε 10 λεπτά περίπου. Η διάρκεια των κρίσεων πανικού μπορεί να είναι από μισή μέχρι και μια ώρα. Συνήθως, το άτομο δεν γνωρίζει ότι η κρίση πανικού είναι μια σωματική εκδήλωση υπερβολικού άγχους, ούτε και γιατί συμβαίνει αφού δεν υπάρχει κάποια πραγματική απειλή.

Περισσότερα...
 
Καταναγκαστικό σεξ: τι είναι;

Η καταναγκαστική σεξουαλική συμπεριφορά ή σεξουαλικός εθισμός, θα μπορούσε να ορισθεί ως «το φαινόμενο κατά το οποίο το άτομο μοιάζει καταναγκαστικά να αναζητεί σεξουαλικές εμπειρίες, ενώ εμφανίζει έντονη δυσφορία (συμπτώματα στέρησης) όταν δεν υπάρχει δυνατότητα ικανοποίησης των παρορμήσεων του. Οι άνθρωποι που εκφράζουν μια τέτοια συμπεριφορά νιώθουν διαρκώς την ανάγκη να κάνουν σεξ, ξανά και ξανά με σκοπό να νιώσουν ικανοποίηση και να απαλύνουν κατ επέκτασιν τον πόνο ή την οδύνη που μπορεί να νιώθουν αλλα δεν επιτρέπουν να αισθανθούν.

 

Πολλοί από τους άνδρες κυρίως ασθενείς  αλλά και γυναίκες ενίοτε αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αληθινή οικειότητα, και χρησιμοποιούν το σεξ για να αντιμετωπίσουν προβλήματα, όπως η μοναξιά, η κατάθλιψη, το άγχος ή το στρες της καθημερινής ζωής. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιούν εντελώς παρορμητικά το σεξ ως τρόπο σωματικής και ψυχολογικής εκτόνωσης.

Περισσότερα...
 
Ο γάμος σε κρίση

Ο θεσμός του γάμου αποτελεί τον θεμέλιο λίθο της οικογένειας και στόχο έχει να ικανοποιήσει τις κρυφότερες προσδοκίες των ανθρώπων για αναγνώριση της αξίας τους, για παραδοχή και κατανόηση, για αγάπη, για στοργή και ζωή με ασφάλεια και ειρήνη.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 5 από 7